Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Συνταγή muffins με αχλάδια

ΓαΥλικά:
1,5 κούπα πολτοποιημένα αχλάδια
1,5 κούπα αλεύρι
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
λίγη κανέλα
2/3 κούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε λίγα σιγά όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν και τα
χτυπάμε λίγο με το σύρμα ,Βουτυρώνουμε τις θηκούλες για τα muffis και μοιράζουμε το
το μείγμα.Ψήνουμε περίπου 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στοθς 180c.
καλή επιτυχία!

Συνταγή : Kέικ μπανάνας
Υλικά
170 γρ. μαργαρίνη
4 αυγά
1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρύγαλλο
½ φλ. τσαγιού κονιάκ
2 μπανάνες ώριμες λυωμένες

Εκτέλεση
Kοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη μπέικιν και το αλάτι. Χτυπάτε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτετε το κονιάκ, τις μπανάνες και τέλος λίγο – λίγο το μίγμα του αλεύρου. Βουτυρώνετε μια φόρμα του κέικ ή μικρά φορμάκια και αδειάζετε το μίγμα. Ψήνετε αν πρόκειται για μια μεγάλη φόρμα στους 200ο C για 10 λεπτά και συνεχίζετε στους 170 για άλλα 45 λεπτά περίπου και αν πρόκειται για ατομικά φορμάκια στους 170ο C για 10 λεπτά και συνεχίζετε στους 150 για άλλα 25 λεπτά περίπου. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρετε και αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.


Γαλατόπιτα ξυπόλιτη
Συστατικά
1 λίτρο γάλα
1 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
1,5 φλυτζάνα ζάχαρι
12 πακετάκι βιτάμ
2 ή 3 αυγά
2 βανίλιες
Για το σιρόπι
1 φλυτζάν. ζάχαρι
1 φλυτζάν. νερό
μια πορτοκαλόφλουδα (όχι από ολόκληρο το πορτοκάλι )
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Σιροπιαστά γλυκάΔιατροφή
ΧορτοφαγικήΟδηγίες

1.Σε μια κατσαρόλα βάζεται το γάλα να ζεστάνει. Ρίχνετε τη ζάχαρι, το σιμιγδάλι και το βιτάμ. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
2.Την αφήνετε να μισοκρυώσει ανακατεύοντας να μην κάνει κρούστα, χτυπάτε και προσθέτετε τα αυγά.
3.Την αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι και την ψήνετε στους 170 βαθμ. (αέρα) μέχρι να ροδίσει αρκετά .
4.Τη βγάζετε και ρίχνετε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό (ή αντίστροφα)
5.Την κόβετε σε μπακλαβαδωτά κομάτια αφού παγώσει και σερβίρετε .

Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να δοκιμάσετε να διπλασιάσετε τη δόση και να την βάλετε σε μεγαλύτερο ταψί (σαραντάρι). Μπορείτε επίσης να παραλείψετε το σιρόπι. Είναι εξ΄ίσου νόστιμη

"βιολογικές" λαϊκές

Κερδίζουν έδαφος οι "βιολογικές" λαϊκές

Στη δημιουργία νέας στο πεδίο του Άρεως προσανατολίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στη δημιουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων στο κέντρο της πόλης προσανατολίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στο πολεοδομικό συγκρότημα και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν σήμερα τέσσερις πρότυπες αγορές, οι οποίες κερδίζουν ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού.


noface-noface | Distributed by Blogger Templates | Template by: Abdul Munir
Website: 99computercity